06:05

What you might not know about erotic massage

Lots of people still consider erotic massage as something dirty, trashy or immoral.
Have they ever stop to wonder that this type of massage session can be relaxing for their mind, body and spirit? A professional staff and high-quality conditions can be found at erotic confidential.

The misconception on erotic massage comes from the lack of information about this kind of massage. Let’s shade a light on things.
1.It has a therapeutic purpose not a kinky one
Yes, erotic massage implies different techniques, but every type of massage has its own personal techniques. Think of Swedish or Thai massage.
What they all have in common is the essence, they serve the therapeutic purpose. To help people regain their strength, boost their confidence in themselves and remember they is more to life than work.

2.Massage therapists are witty and very skillful
They respect their field of work both theoretically and in practice. A massage therapist is knowledgeable about anatomy and psychology. These professionals need to understand how the human body works and insights about how the mind works.
For the practice part, they learn different massage techniques to help the customer relax, help him relieve from stress and discover new sensations in his body.

3.Erotic massage doesn’t mean a “happy ending”
Of course, that is the first thing that comes in mind when people think about these type of massage sessions. In professional salons, you will receive proper massage techniques that help your body unwind and release the negative emotions from your brain.
Don’t confuse massage therapy with an escort service.

4.Nothing strange or unwanted will happen to you
As we stated before, nothing bad or kinky will happen to you in an erotic massage session. Things are completely safe and provided in a professional matter.
At least, self-respecting places like erotic confidential treat their profession and their customers with the utmost respect.

To live your life wisely, you must always be informed about the reality you live in. Do research about any topic you come across with and don’t let misconceptions or stereotypes get the best of you. This approach should be applied especially for somewhat taboo subjects like erotic massage.
03:14

Cinci lucruri ciudate despre burgeri

Celebrii burgeri au o istorie la fel de complexa precum si ingredientele pe care acestia le contin. Exista la ora de fata peste 100 de moduri in care poate fi pregatit acest sandwich, variante cu branza, chesseburgeri, variante realizate strict din produse vegane sau chiar unele create in laborator din celule stem, toate fac deliciul a milioane de oameni din intreaga lume in fiecare an.
Prima varianta de burgeri a aparut in cadrul Hoardei de Aur condusa de Genghis Khan acum aproape 800 de ani. Pe vremea atunci, cavaleria mongola obisnuia sa tina bucati de carne sub sa pentru a o gati. Prin forta frecarii dintre cal si sa, bucata respectiva de carne se rupea si sa fasia, iar dupa un anumit timp se gatea singura, dupa ce carnea era preparata, mongolii o mancau direct sau o afumau. Dupa ce acestia au cucerit Moscova, noua reteta de carne a inceput sa prinda radacini in cultura culinara europeana.
Biftek tartarul este o varianta a burgerului. Ambele au radacini in modul de preparare mongol al carnii. Inainte ca acestia sa apara in Europa, bucatarii nu obisnuiau sa toace carnea de care dispuneau. Biftek tartarul si echivalentul istoric al bugerului au convietuit inca din anii 1200 pe teritoriul european.
100 de burgeri pe an consuma in medie un locuitor al Statelor Unite. In total se estimeaza ca sunt vanduti 20 de miliarde de burgeri pe teritoriul SUA. Dintre acestia, trei miliarde sunt comercializati de McDonald’s. Cu toate acestea, cel mai apreciat fast food care este specializat in burgeri din State este in continuare In-n-out.
Nu se cunoaste originea burgerului modern.  Desi ideea de a toca o bucata de carne si de a o gati a aparut la mongoli, forma moderna a burgerului nu a aparut decat abia in anii 1800. Adevaratul creator al lor inca nu a fost specificat de istorici, dar ideea de a plasa o chiftea intre doua bucati de paine aparent a aparut in portul din Hamburg, unde un vanzator a vrut sa ofere marinarilor un fel rapid de mancare care sa poata fi consumat usor atunci cand acestia munceau.
O varianta de burger se gaseste in aproape toate culturile. Noi romanii avem clasicele parjoale sau placintele cu carne, iar chinezii au Rou Jia Mo care este un preparat aparut in anul 207 i.e.n., reteta lui specifica plasarea unei bucati de carne in interiorul unei chifle pufoase realizata din faina de orez si asezonarea cu condimente picante si sosuri.
06:02

Renuntam impreuna

Sti? Acum voi fi foarte plin de mine deoarece am sa te acuz, am sa te acuz ca nu mi-ai oferit acea prima si unica sansa de a te cunoaste sau daca stau si judec mai in detaliu si in acelasi timp egoist, nu ti-ai oferit tie acea sansa de a ma cunoaste. Iar asta crede-ma, ma scoate din minti. Cum ai putut? Cum ai reusit, sa renunti atat de usor? Ai aruncat cat-colo ceva la care pana astazi tineai. Totusi, e prea mult spus tineai, nu? Fie, accept sintagma “iti inducea o stare de bine”. Da, dar ce s-a intamplat cu tine? De fapt, nu. Ce ai facut cu persoana pe care am cunoscut-o? Ai inchis-o cumva intr-un loc intunecat si rece? Ma indoiesc, nu cred ca ti s-a ivit in cale acel colt cenusiu al lumii. Sa reluam. Cumva trafic de sange? “Lichidul tau” cald in schimbul unuia rece, plus, sa zicem, ceva sperante intr-o dragoste mare si cutezatoare? Fugi de aici. Sau, persoana pe care o stiam am intalnit-o in vis iar de tine m-am izbit in realitate? Posibil si asta dar exista o nedumerire, cand am adormit? Sa fi fost intre cele doua mesaje care le-am asternut cum am stiut eu mai delicat si mai bine dar care nu au ajuns la tine datorita faptului ca am avut un moment de cadere, un moment de lasitate? Daca am juca unul dintre jocuriile copilariei te-as mai intreba, “asta se pune”? Cu siguranta raspunsul tau ar fi negativ, “nu, nu se pune, inceteaza sa te mai comporti ca un copil”.
In fine, mi-a venit randul. Poate nu ai sa ma crezi dar chiar imi este greu sa fac acest pas… sa renunt. Vezi? Acum remarc o mare diferenta intre cea ce reprezint “EU” si cea ce reprezinti “TU”, aceasta usurinta de a spune sau nu, “RENUNT”, si tot acum mai realizez ceva, “renunt” e un cuvant tare urat tocmai de aceea am sa incetez sa-l mai scriu vreodata cu majusucule. Bun, inseamna ca nu-mi ramane altceva decat sa ma resemnez cu aceasta “renuntare amiabila si de comun acord”.
O mica completare as mai avea, stiu ca nu am nici cel mai mic drept sa cer lunii de la miezul noptii sa se impace cu soarele de la miezul zilei dar… asa-i ca orgoliul tau stupid nu te-a mai lasat sa zici “ziua buna”? Ce ai sa faci de acum incolo? Vei ramane acea persoana calda de la inceput iar cand va ploua te vei adapta climei si vei deveni rece? Oare ar trebui din acest moment sa ma folosesc de acel burete uscat si sa sterg acele amintiri umede? Cand ai sa te intalnesti cu fericirea absoluta imi vei da de stire? La fel crezi si tu, ca soarele si luna nu sunt in relatii tocmai amicale?

Stai… sunt prea multe intrebari. Tu cand ai sa-mi raspunzi?
02:29

Cele mai folositoare uleiuri naturiste si proprietatile lor

Uleiurile naturiste au inceput sa acapareze din ce in ce mai mult teren pe piata produselor dedicate ingrijirii corpului din tara noastra. Tot mai multe persoane incep sa inteleaga si sa aprecieze beneficiile acestora, preferandu-le in locul diferitelor tratamente medicamentoase.
In acest articol, ti-am pregatit o lista a celor mai folositoare uleiuri naturiste, de care speram ca te vei bucura alaturi de intreaga familie.

Uleiul din seminte de canepa
Una dintre cele mai vechi plante cultivate in tara noastra – canepa – contine un ulei care este extraordinar de bun in tratarea depresiilor nervoase de orice tip. De-a lungul timpului, acesta a fost utilizat ca tonic si regenerant, pentru tratarea inflamatiilor, pentru eliminarea parazitilor si multe altele.
Acesta este foarte bogat in acizi grasi esentiali, continand Omega 3, 6 si 9, folosindu-se raportul de aur Fibonacci in compozitia sa, lait motiv exemplificat si pe sticla in care vine ambalat. O lingurita dimineata si una seara sunt suficiente pentru a combate eficient depresia, echilibrand cu succes neurotransmitatorii din corpul nostru.

Uleiul din germeni de grau
Cu un nivel ridicat de antioxidanti si de vitamina E, uleiul din germeni de grau este ideal pentru a fi folosit in tratamentul tenului, avand proprietatea de a repara celulele pielii. Acesta ajuta la reducerea ridurilor, la tratarea petelor, a acneei si a psoriazisului, calmeaza arsurile si reduce aspectul cicatricilor si al vergeturilor.
Este recomandat in special pentru tenul uscat si cel mixt, deoarece continutul ridicat de vitamina E ajuta la hidratare foarte buna a acestuia si la obtinerea unui aspect luminos si catifelat. Se foloseste in compozitia mastilor, dar si simplu, la demachiere, in fiecare zi.

Uleiul de argan
Folosit in tratamentul multor probleme ale pielii, dar si in compozitia produselor de ingrijire corporala, uleiul de argan este ideal a fi folosit atunci cand ai probleme cu parul. Acesta contine o cantitate foarte mare de vitamina E si F, fiind un excelent hidratant pentru par. Efectul sau este de regenerare, conducand la un par voluminos, stralucitor si matasos.
Este recomandat in special adultilor peste 30 de ani, a caror podoaba capilara incepe sa se subtieze si sa-si piarda din vitalitate. De asemeni, acesta iti va fi folositor daca obisnuiesti sa folosesti des uscatorul de par, deoarece il va proteja fata de schimbarile de temperatura la care este supus firul.
Uleiul de levantica si cel de eucalipt
Uleiul de levantica este bine cunoscut pentru proprietatile sale relaxante, nu doar asupra sistemului nervos ci si asupra pielii. Acesta calmeaza, echilibreaza si purifica pielea, fiind ideal a fi folosit in masti pentru ten sau ca solutie contra ranilor. Se poate folosi ca si component in produsele cosmetice facute in casa, dar si in baie sau ca aromaterapie.
Si uleiul de eucalipt este folosit pentru proprietatile sale de purificare, insa mirosul sau puternic il recomanda mai degraba ca si element de aromaterapie in baie. O picatura este suficienta pentru o cada, iar efectele sale relaxante nu se vor lasa prea mult asteptate. De asemeni, este recomandat a fi folosit pentru simptomele de nas infundat specifice virozelor respiratorii.

Uleiul de brad
Uleiul de brad este extras din cetinile plantei cu aceeasi nume si are folosinta atat interna, cat si externa. Pentru uzul intern, acesta se foloseste in cazurile de viroze respiratorii, dar si pentru nevralgii si durerile de orice forma. De asemeni, este un remediu natural contra asteniilor. In cazul uzului extern, acesta se foloseste atunci cand te simti slabit, dar si pentru impotenta si frigiditate.
Este foarte bun in reglarea dezechilibrelor hormonale si a celor psihice, fiind, si el, un antidepresiv foarte bun. Ajuta la combaterea eficienta a durerilor de orice fel, putand fi folosit in ceaiuri, simplu sau aplicat pe rani.

Uleiul de portocala
 Portocala este un fruct care contine o cantitate ridicata de Vitamina C, iar uleiul obtinut din aceasta se foloseste in arteroscleroza, tromboflebita, bolile sistemului digestiv, oboseala acuta, insomnie, diferitele tipuri de spasme. Acesta este antihemoragic, febrifug, coleretic, calmant si hipnotic usor.
Se foloseste in inhalatii, atunci cand se doreste tratarea problemelor respiratorii, fiind suficiente doar 3 sau 4 picaturi la un litru de apa fierbinte. Simpla mirosire a unui servetel care contine 3 picaturi de ulei de portocale este suficienta pentru a calma tractul respirator in cazul racelilor, insa acest tratament nu se recomanda celor care sufera de epilepsie sau de astm.
De asemeni, el poate fi folosit ca si calmant in sesiunile de masaj, lasand pielea catifelata si cu o senzatie deosebita de prospetime. Si in acest caz sunt suficiente 3 sau 4 picaturi aplicate in uleiul de masaj, aplicarea facandu-se prin miscari fine, circulare si repetitive. Poti sa il folosesti in aromaterapie, prin turnarea a catorva picaturi in cada de apa.
Exista nenumarate alte uleiuri esentiale naturale pe care le poti folosi in tratamente homeopate, care sa te ajute sa ai un corp mai sanatos.


06:03

Feric(ir)e de om

Ipocrizia cuprinde Romania. Pe principiul “the show must go on” cu toti devenim oameni saritori, cu suflet mare, deschisi cu semenii nostri si in acelasi timp marii pofticiosi ai planetei.

Iarta-ma. Sau nu… e mult mai bine sa faci ce-ti dicteaza sufletul incarcat de evlavie si piosenie in aceste zile luminate de oul rosu din noaptea Invierii si drobul din ziua Pastelui. Totusi, iarta-ma. Nu am sa fiu unul dintre ei acum inainte de ziua de maine, n-am sa-ti urez “Sarbatori Fericite!” atunci cand ne despartim, prefer clasicul “Ciao!” sau politicosul “La revedere!”, pentru mine astea doua formule de ramas bun sunt mai consistente. Atunci cand ne strangem mana prefer un cuvant sincer in schimbul altora doua izvorate dintr-un automatism al creierului - asa trebuie, asa e civilizat in zilele acestea - si invelite intr-un ambalaj mincinos, kitchos si lipsit de miez.

Cateva ceasuri iar spartanii sms-urilor vor striga in cor “augh, augh, augh… a sosit momentu’ nostru”. Pentru o treaba bine facuta, ei vor cerceta cu migala manualul micului semeserias, capitolul IV, Nici un Paste fara SMS: scos mesaje de la naftalina, tastat google.ro pentru update la cerintele anului 2000 + 9, consultat agenda telefonica, notat numarul de persoane pasibile de un sms-luminat iar totalul inmultit la tariful unui mesaj text, vremuri de criza - buget pentru sms-uri de criza. Scurt moment de pauza, doar cat textierul sa-si traga sufletul, urmeaza tasta cea mai usoara, send. Simfonia audio-colorata a telefoanelor mobile e gata sa inceapa. Conform studiilor ultimilor ani, primul mesaj text va lovi cel mai probabil dupa ora locala 17. Vor incepe asediul cu traditionalul “Fie ca lumina Pastelui sa te intepe cum acul albinei strapunge petala florii” iar spre final se va avansa la mesaje serioase si credinicioase “In mare graba si plini de voiosie, iepurasii mancaciosi vin sa va ureze «Pasti fericit!» PS: Pastrati-le si lor putina fripturica!” - in fapt adevarata Inviere la romani, reprezinta masa din ziua de Paste. Noaptea de Inviere e doar o rutina, o etapa mica spre ceea ce conteaza, festinul culinar.

Am fost, sunt si voi fi un mare pacatos. Tocmai de aceea o masa bogata in ziua de Paste obtinuta prin alergaturi de la raionul cu lactate la cel de mezeluri si apoi la racoritoare nu o sa ma faca un om mai smerit, la fel cum spovedania la biserica, cel putin in cazul meu, nu cred ca ar avea un mare efect, e important ca eu sa constientizez unde si cum am gresit si sa decid daca voi mai repeta in viitor unul dintre pacate. Din nou iertat sa-mi fie dar, dar postul e tinut cam fara rost de oameni in ziua de astazi. Mancam paine cu dulceata completam cu o cana mare de ceai iar blocati in trafic fiind, gasim cuvinte mari de spus, chiar cuvinte dulci “boule, e verde, miscate in pastele matii”. Nu cred in post, nu cred in spovedanie si nu cred in oameni, cel care a zis despre caine ca e cel mai bun prieten al omului, cam avea dreptate. Nu ma injura credinciosule, sunt un pacatos. Un om cu pacate care sta si se intreaba, catora dintre prea curatii credinciosi ai zilelor noastre le pasa de copiii ca Sonia? E trist cand o viata depinde de acest nimic numit ban. Ne putem minti ca viata e frumoasa, ne putem minti ca totul e bine, insa credinciosule, te intreb, ne-am putea oare uita in ochii acestor copii si sa rostim acele cuvinte goale, “Sarbatori Fericite”?

Asta e spovedania mea. Nu-ti face pacate incercand sa-mi spui ca am aberat. Nu e necesar sa te cobori la nivelul meu, sunt doar un pacatos.

06:03

Mituri… despre echipamentele de protectie

Se tot vorbeste despre casatorie.. pe bloguri, in cercurile de prieteni si unii dintre noi auzim vorbindu-se si la scoala despre asta. De pe’acolo va aduc cateva mituri despre casatorie, poate se mai darama cateva.

Mitul nr. 1 : Scopul casatoriei este bucuria noastra personala. Totusi, daca este într-adevar asa, când sunt implicate dezamagiri inevitabile si greutati care trebuie trecute, concluzia ar trebui sa fie „Ori casatoria nu îsi împlineste promisiunile, ori ceva nu este în regula cu mine”.

Mitul nr. 2 : Scopul vietii de familie este de a-mi face partenerul sa se supuna modului meu de a gândi. Barbatii au memorat, „Nevestele, se supun sotilor”. Dar versetul potrivit este „Supuneti-va unul altuia din respect pentru Hristos”. Acesta este urmat de trei versete asupra rolului femeii, si de noua versete despre cum ar trebui sa-si iubeasca sotii nevestele lor asemeni dragostei lui Hristos pentru biserica.

Casatoria este un exercitiu pentru a învata sa te supui chiar si atunci când nu dorim acest lucru. Knecht adauga, „Daca casatoria ta este o <<smucitura a razboiului>>, arunca tu capatul tau de funie asa încât jumatatea ta sa poata sa câstige.”

Mitul nr. 3 : Dragostea este liantul în casnicie. Adevarat, nu intram într-o casnicie fara sa iubim. Dar odata ce acest pas a fost facut, legamintele sunt cele ce întretin casnicia, „la bine si la rau, la boala si la sanatate …” Iubirea de multe ori duce la contradictii, la certuri si coborâsuri în casnicie si sunt momente când chiar lipseste cu totul. Legamintele facute la casatorie sunt promisiuni sacre, spuse de foarte multi oameni. Casatoria este modul prin care oamenii învata semnificatiile acestor legaminte.

Mitul nr. 4 : Iubirea este un sentiment. De fapt, în Scriptura se spune ca iubirea este o decizie – nu o emotie, doar un act al dorintei. I Corinteni 13 începe, „Iubirea este rabdare …”

Mitul nr. 5 : Numai schimbari minore sunt necesare pentru a te adapta la casatorie si la cealalta persoana. De fapt, este necesara o reconstructie majora. Noi suntem o rasa decazuta, oameni plini de pacate. Cât de mândri, egoisti si egocentrici suntem! Mândria trebuie distrusa. Toata viata noastra interioara trebuie restructurata pentru a o multumi pe cealalta persoana.

Mitul nr. 6 : E nevoie de munca, cu sau fara echipament de protectie,  pentru a construi o casnicie care sa functioneze. Este nevoie de implicare si de o atitudine pozitiva, dar nevoia merge si mai profund. Nevoia fundamentala este TIMPUL. Avem nevoie de foarte mult TIMP. Cât timp ati pierdut unul cu celalalt prin curtare? „Fiti împreuna fara interferente, resentimente, deschideti-va în ceea ce priveste ariile vietii traite în singuratate, aceste vaste arii în care o persoana îsi poate gasi o casa, un spatiu prietenesc, o pace netrecatoare si o seninatate în inima celui iubit,” spune McManus.

Mitul nr. 7 : Scopul casniciei este acela de a oferi sentimentul de împlinire partenerilor. Bineînteles noi cautam împlinire, si foarte multa lume vede casatoria ca pe un mijloc de a o realiza. Dar daca casnicia ar fi mijlocul, cum ar reusi oamenii singuri sa gaseasca împlinirea? În loc, noi trebuie sa cautam abandonul, sa renuntam la noi atât de total încât aproape sa renuntam la individualitatea noastra si sa uitam cine suntem.

McManus a formulat o noua viziune asupra termenului de abandon. Ne abandonam individualitatea în conventia sau sacralitatea casatoriei pentru a crea o noua entitate de inspiratie divina : casatoria.

Mitul nr. 8 : Pot sa-mi schimb partenerul ca pe o pereche de pantofi de protectie

De fapt, nu poti decât sa te schimbi pe tine. Dar acest lucru poate sa schimbe caracterul casniciei, inspirând exact schimbarea pe care o asteptai la partener. Dupa cum spune Mason, „ casnicia este singurul si cel mai inimos pas pe care cei mai multi dintre noi îl vor face pentru a îndeplini porunca lui Iisus de a-ti iubi aproapele asemeni propriei persoane.”
06:04

Numai tu

In urma cu doi ani, in luna iulie a lui 2016 pasind pe o strada exclusivista a internetului romanesc, intr-o casa digitala denumita blog – actualmente parasita – am ascultato intaia oara pe Alexandrina fredonand melodia de mai sus. O frumusete. Vocea, cantecul, fata.
Recent, la inceputul lunii aprilie, artista a adus pe lume Om de lut, primul sau album. Cele 12 parti componente ale omului de lut au fost “construite” timp de sapte ani, intre 2010 si 2017. Deopotriva “copilul” artistei din Basarabia stie sa cante in romana, franceza si rusa abordand stiluri precum jazz, soul, funk, ambient, chillout, alternative, electropop sau rock.
Invelisul albumului este o creatie proprie a cantaretei-pictorite, tablou care vine sa completeze rafinamentul si expresivitatea celor douasprezece piese.